Програма менторства від ДОБРЕ: підтримка співпраці Миколаївської та Лосинівської громад
опубліковано 20 серпня 2021 року о 16:56

В серпні закладені засади стратегічного партнерства між  Миколаївською ТГ з Дніпропетровщини та Лосинівською ТГ з Чернігівщини.    

12 серпня – 15 серпня 2021 року в  Миколаївській  ТГ відбувся  тур по  обміну досвідом  «Кращі практики у рамках програми менторства», що  ініціювала Програма ДОБРЕ.  Для  ознайомлення  з ефективністю та сталістю проектів, які були реалізовані в рамках цієї Програми, і просто заради обміну досвідом між громадами та установлення партнерських зв’язків  нашу ТГ відвідала делегація Лосинівської  селищної громади з Чернігівської  області  

     Гостям  були    презентовані пріоритети розвитку  Миколаївської громади,     результативність проектів  «Покращення роботи  місцевого самоврядування  через створення сучасних умов роботи  вищого представницького  органу ОТГ – Ради  громади  із забезпеченням  широкого залучення громадськості».

     Відбувся  ознайомчий візит до  кімнати матері й дитини при Миколаївській амбулаторії.  Про  результативність проекту «Простір і час» ішлося на зустрічі  з  активними  представницями Миколаївської  ТГ, що  пройшли навчання в 11-й  Академії жіночого лідерства. Розмова про можливості  втілення проектів активними жінками  продовжилася, коли гості завітали   до креативного  простору   «НашаКухня»  в Петрівському старостинському  окрузі.

     Побували чернігівчани і в цехах  кооперативу «Пасічники Присамар`я» (село Петрівка) . Це реалізований проект МЕР «Розвиток бджолярської кооперації на території Миколаївської ОТГ».

     Запрошена була  команда з Лосинівки і для участі в V ювілейному міжнародному Незалежному велофорумі  «Велорух єднає громаду 2021», який став  переможцем  конкурсу DOBRE  «Місцеві ініціативи для розвитку громад»  у  2019 році.  

         Спілкувалися наші  гості  з учасниками  вело форуму, разом готували  веломашини  до траси (велосипеди придбані в рамках  проекту ДОБРЕ), з вітальним  словом  виступили на відкритті  велофоруму,  присвяченого 30–й річниці Незалежності України. Відвідали щойно відкритий музей с. Дмитрівка,     «Садибу крафтових майстрів» КЗК «Мар’їнорощівський сільський клуб»,  представлення майстринею  Валентиною  Бєлік  її колекціїї автентичного одягу, Гору  Рекордів. 

Наприкінці місяця  відбувся візит  представників Миколаївської ТГ до Лосинівської ТГ. Він розпочався на  зустрічі миколаївських менторів з головою громади Анатолієм Стрільцем та начальниками відділів  селищної ради, на якій рефреном  звучало: «З  ДОБРЕ  працюється по-новому». Окреслилася і спільна  проблема – самоорганізація  наших громадян, їх активізація, об’єднання для спільних справ. Для подальшого  обговорення  теми перейшли до Лосинівського краєзнавчого музею, який  був створений саме громадською ініціативою. Євроінтеграційний  акцент тема отримала  серед експонатів   історико-краєзнавчого музею  Української  Чесько-Словацької дружби в селі Світанок. 

Відвідали навчальні заклади, бо  підвищення якості надання  освітньої послуги – спільне завдання, яке  ставлять  перед собою  громади-партнерки.

Миколаївські  делегатки  також відвідали Галицький старостат, де завершується повне обладнання інформаційно-дозвіллєвого центру, що здійснюється завдяки фінансової підтримки програми "DOBRE" та поділились досвідом співпраці з програмою  у власній громаді. 

Під час відвідин Галицької амбулаторії ЗПСМ, ремонт якої став можливим завдяки фінансової підтримки місцевого сільгосппідприємства СПОП "Ксена",  були презентовані  приклади співпраці місцевого бізнесу з владою та громадою.

Наступною локацією став Сальненський старостинський округ, де миколаївці отримали можливість ознайомитись з особливостями підготовки культурно-масового заходу "День села Сальне" та зануритись в атмосферу сільського свята.  Лунали вітання на щедрій сальненській землі від селищного голови Анатолія Стрільця, старости Сальненського старостинського округу Людмили Петрик, першого заступника голови Ніжинської РДА Інни Горобей,  керівника місцевого сільгосппідприємства, одного з найбільших меценатів свята ТОВ "Рід" Миколи Чуприни, директора Сальненської школи Надії Калініченко,  від місцевого уродженця , Народного депутата України Анатолія Гунька. З побажаннями розвитку від Миколаївської ТГ Дніпропетровської області виступила  Альона  Юрченко, спеціаліст відділу культури, туризму, молоді, спорту, національностей та релігії Миколаївської сільської ради.

Дякуємо  програмі ДОБРЕ, що надала можливість взяти участь в Програмі менторства, яка поєднала дві такі схожі в прагненнях розвитку  і позитивних змін  громади, Лосинівську та Миколаївську. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux