Річниця створення креативних просторів громади!
опубліковано 22 грудня 2020 року о 11:45

У грудні 2019 року у Миколаївській ОТГ урочисто було відкрито жіночий креативний простір «#НашаКухня» при Петрівському БК  та  кімнату матері й дитини «Простір і час» при КЗ ЦПМСД. 



  Реалізація цих проєктів стала можлива після навчання активних представниць жіноцтва Миколаївскої громади в Академії Жіночого Лідерства від Українського Жіночого Фонду під патронатом USAID DOBRE, NDI, Global Communities,  за підтримки виконкому Миколаївської сільської ради, ГО "За розвиток громади".   За рік роботи в жіночому креативному просторі проводилися зустрічі, знайомства, дискусії,  з жінками - воїнами АТО,  спілкувалися у формі "Світове Кафе" на тему "Способи протидії насиллю",  обговорювали проблему насильства щодо жінок з  поліцейським офіцером Миколаївської громади, отримували  поради від психологині, практичні лайфхаки  самозахисту від спортсменів  з рукопашного бою,  ділилися своєю творчістю у "Вітальні мистецтва жінок Миколаївської громади", майстрині шили екосумки, захисні маски, виготовляли різноманітну сувенірну продукцію. Простір гендерної просвіти «#НашаКухня» відвідує і молодь. На зустрічах вони  знайомилися  з  літературою у гендерній бібліотечці, обговорювали прочитане, проводили  майстер-класи з основ сценічного макіяжу.   Жіночий простір «#НашаКухня» надихнув на розвиток активну спільноту с. Маломиколаївка. Створена ініціативна група «Герцевські господині», які активно зустрічаються, організовують та проводять заходи, мають плани по втіленню своїх ідей в життя.   



      Якщо активні мешканки  проводять заходи за графіком, то двері кімнати матері й дитини «Простір і час» при медамбулаторії відкриті постійно для маленьких відвідувачів. Молоді матусі які приходять з малюками, для щомісячних оглядів чи профілактичних щеплень, залюбки користуються кімнатою матері і дитини. У затишній, яскравій кімнаті, не в коридорі де ходять хворі, без проблем можливо погодувати дитину, поміняти підгузник, якщо є потреба то й покласти спати, забавити дитину іграшками. 


Відвідували НашуКухню,  кімнату матері і дитини  столичні гості - заступниця директора програми  DOBRE  Юлія Єсмуханова і програмний спеціаліст  DOBRE Євгенія Велегура.  

Миколаївська громада все робить для  підвищення рівня обізнаності  з питань гендерної тематики, розширення можливості спілкування, створення нових проєктів, залучення  до участі в житті громади ще більшої кількості наших мешканок .



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux